Semesterdag 4

och livet kommer tillbaka allt eftersom. Det är fantastiskt att vakna, dricka kaffe på balkongen och tussa runt på skäret. 

Jag har tur. 

Strumpor

har jag sällan och aldrig juni-oktober. Sommar är barfotatid. Tycker jag.

Idag har jag varit tvungen avvika från regeln. 

Det här är ett nonsensinlägg medan jag samlar orden för att skriva om det som är viktigt: vänskap, frihet att uttrycka sin åsikt och förmågan att hålla sig till ämnet.

Midsommarafton

och jag vaknade vid halv fyra av fågelsång. Underbart! Jag bestämde mig ändå för att sova en stund till. Lite för att det var för tidigt att stiga upp och även för att jag ville samla sovtid i maskinen. När den riktiga morgonen kom, kunde jag nöjt konstatera att jag använt masken hela natten! Nästan sju timmar! Jag tror ingen förstår vilken seger det är! Även om det bara blir den här natten, är det värt så mycket att ha fått en riktig natts sömn. 

Semester

Hur efterlängtad har inte årets semester varit! …och idag, vid fyrasnåret, packade jag ihop och skrev ”Semester, åter 1 augusti” på tavlan utanför dörren. 

Jag har handlat vinkeljärn och handdukar. Jag har ätit mat och kraschat på soffan. Nu ska jag lägga mig och sova. Testa nya masken för första gången. 

Och en morgonpromenad ska jag ta imorgon bitti.

Inte bästa dagarna

just nu, men det blir bättre.

Jag ska kämpa sex arbetsdagar till, sen är jag ledig i fem veckor. 

Mina veckor. 

Don’t let anyone take your spirit, sa någon. 

Just nu är det bra nära. Jag är sjuk igen och det kostar på. 

Många kronor kostar det på.