Erdek

är en fin liten kuststad. Tyvärr är inte tillgången till wifi så god, vilket innebär att alla bilder kommer senare. Tänk hav möter himmel, lååång strandpromenad, fina hotell varvade med skabbiga pansions, sol, vind och knappt några utländska turister. Jag har hört ett par prata tyska med varandra. Man väntar på lördagens invasion, när skolorna slutar. Tydligen är det smockat här under skolloven.

-Juni, juli och augusti har vi sommar, resten av året är det vinter, sa den underbara unga damen som jag råkade träffa när jag valde hotell. Hon talar utmärkt engelska och är en anledning till att jag valde det hotellet. Priset bidrog 🙂

-Jamen, hur kallt är det på vintern då, frågade jag.

-15 plusgrader, svrade hon.

-Det kan vara högsommar hos oss, svarade jag och såg medlidandet i hennes ögon.

Priser? Ja, det beror på vad man handlar. Själv känns det vettigt att lägga 80 TL på en renovering av kroppen. Så röda naglar och så lite hår på benen har jag nog aldrig haft i hela mitt liv. DET tycker jag att mina pengar ska gå till. 🙂 Man fårsäga vad man vill, röda naglar är en jävla boost för självkänslan. 🙂

Vem ska resa hit? Den som kan sitta under en platan med en bok i handen och en öl eller en kopp te bredvid sig. Den som inte behöver shoppa sönder plånboken. Den som inte värjer sig för lite skabbig charm. Den som kan ta sig fram utan att förstå ett språk. Sen kan man läsa sig till och håva in kulturpoäng, det fnns sevärdheter på behagligt resavstånd. Den som inte behöver vara uppkopplad i tid och otid. Är du med?

Tänkte väl det.

Jag fick en hint om att det är Sveriges nationaldag! Go Sverige!